kisah dongeng aku ! ...

My Photo
nyahpudina mint
ipoh, Japan
name: nurul fatihah binti abdullah fathil ! call me nyah ...so easy rite ?? age :going to be 2o soon dis april .. faberet : listening korean songs ! L.O.V.E aisekerim pudina ! .. hate Y.E.L.L.I.N.G ! hate A.R.R.O.G.A.N.T ! hate my T.E.M.P.E.R !!! i can't to control my anger ! so u all watch out !.. im not ur maid oke ! i like to be ur friend! love H.O.N.G.G.I !!! ... love M.I.N.H.O !!! ...
View my complete profile

pengikut terhormat !

Tuesday, March 8, 2011

5 perkara yg aku sesangat benci !!! ...

herm ?? korang nak tau ta ape yg aku betul2 ta suke .. sebenarnye banyak gak yang aku ta suke ... tapi aku jus nk mention 5 perkara je la ..ta larat la nk tulis banyak2 kat snie .. n aku pun sure giler mesti korang pun ta suke lau aku tulis banyak2 an ?? yela mesti korang ta larat nk bce nnti ! hee ... 
1) aku ta suke orang yg kuat M.E.R.O.K.O.K !
uish ! aku ta bape nak suke dan dlm erti kate lain aku benci kot ngan org yg kuat merokok nie ... yg paling dikenali dgn *perokok tegar* ! ... yg bibir die da wane itam .. bau mulut pun duk asyik bau rokok je ! ... lau setakat isap siket2 tu aku ta kesah sgt la ... even ayah aku pun isap rokok gak tapi ta de la mcm perokok tegar tue ... n one more thing die bukan isap rokok jenis dunhill ke malboro ke ape ke die isap rokok yg tembakau die bau vanila ! so aku bolei la tahan lg .. yela ta kan la aku nk benci ayh aku pulak an ?? haha ..redho jela ... 
2) aku ta suke org yang kuat M.E.N.C.A.R.U.T !
ha ! yang nie pun aku ta bpe nk suke ..nape la suke sesangat mencarut ei ?? ta bolei nk sebut benda yg elok2 siket ke ?? aku ade sorang kawan nie *laki* uish ! die nie suke sgt mencarut ! even mara ke hepi pun die suke tuuuuut ! haha ..tp die kelako la .. die tadela mencarut yg teruk2 sgt pun ..tp lau bolei aku nk nasihat kat ko ta yah  la mencarut2 nie ..bukan bolei kenyang pun ! haha ..:P
3) benci ngan org kuat M.E.M.B.E.B.E.L !
yang nie paling aku benci ! tapi nape ntah aku tulis kat no 3 ..haha .. lantak la .. korang ta letih ke kalau dok asyik dengar orang dok membebel aje sepanjang hari ?? sumpah aku letih kot ! aku nie da la jenis ta bape suke dgr bunyi bising nie ..argh ! pecah pale otak ... baik aku dengar lagu korea lagi bagus ! ta pun bg sape yg suke membebel tu baik balik rumah bce al-quran .. tenang siket hati tu .. *ckp org aku yg lebei* dari aku dgr lagu korea lebei baik aku dgr org mengaji an ?? hehe ... lagu korea tu jus sampingan +penyedap halwa telinga je .. *betul ke simpulan bahasa aku nie * balun je la ..haha ..
4) M.E.N.A.N.G.I.S !
aku nak tanye nie ?? bes ke menangis nie ?? adui !!! ... payah2 .. sume benda nk nanges ..even benda tu siket je pun nk nangis ... mcm luka jatuh ! aku ta kesah lau yg luka jatuh tu umur bwh 1o tahun yg menangis .. nie ta umur da lpas 2o pun nk nangis lagi ..ha nie lg satu kalau clash ngan *boipren* ... lagi la dasyat kalau nangis .. aku tau la pnpuan sinonim ngan ai mata .. aku pun ngaku aku nangis tapi bukan la sampai seminggu nk menangis ...  kalah mse org tersayang meninggal ! ...
5)  orang yang kuat M.E.N.D.E.S.A.K !
da la mintak tolong kite .. pastu nk mendesak -desak suh wat cepat2 lak .. huh ! kalau jus mendesak2 tu oke lagi nie duk tengking2 pastu komen mcm2 lak ... banyak sgt komen2 wat sendiri la wei ! ... ta pun mintak polis ke askar ke csi ke yg wat an keje ko tu .. nk sangat2 mendesak - desak org .. huduh habaq mai la kalau mcm nie punyer perangai ! kalau ade laki yg mcm nie punyer perangai sumpah aku ta nak wat hubby la ... huhu :P ...

 

p/s : nanti yang len aku stori len kali la ei ? hee ... :) ...
        ta lupe nk letak gbr huby aku ! haha ...









 
 

7 comments:

qyqa said...

saya benci orang tampal gambar S.U.A.M.I saya kat blog tanpa kebenaran!!!!

k.nyah buang pic hong ki!!!! =p

nyahpudina mint said...

haha .. nie my huby bunny la .. tyqah silap suami nie ??? mcm mane bolei silap nie ?? ta mkn ubat lagi ei ?? heee ~~~ ..patut la ..

qyqa said...

k.nyah kat blog kena panggil nama glamor i tau.. qyqa..
hahahaha

heeeiiiiiii...
he is mine!!!!

nyahpudina mint said...

haha ..yola cik qyqa oi..! heee ~~~

ops ! nope ! he is still mine only oke ? haha ...

maiMOONyet said...

alamak~ aku kuat mencarut dalam blog. acane ni? xD

nabilah_2908 said...

hahaha,,bab suka mendesak...mmg setuju sngt...

org2 begitu sngt annoying.. :)

p/s: thnks sudi follow APA KATA HATI..keep in touch..!!(^_^)

nyahpudina mint said...

maimoonyet : haha .. jgn2 ..sile ubah tabiat anda ei .heee ~~~ :P ... tp lau da geram sgt lepas an je la ..haha ..dlm blog tape kot ! hee ...


nabilah : oke .. my pleasure ! tq gak cos follow back ei ... setuju2 ! sgt menjengkel kan ..haha ...

Post a Comment